KeukenKranen
BeCom
Merk
Kleur
Hoogte (mm)
Lengte uitloop (mm)
Thermostatisch
Uitstraling
Levertijd

Vrijstaande badkraan

Vrijstaande badkraan

Ontdek de hoogwaardige selectie van vrijstaande badkranen op Keukenkranen.be. Onze vrijstaande badkraan collectie biedt stijl en functionaliteit voor elke badkamer. Kies uw ideale vrijstaande badkraan vandaag nog.

Vrijstaande badkraan of vrijstaande badmengkraan

Een vrijstaande badkraan wordt nagenoeg altijd gecombineerd bij een vrijstaand ligbad. Een groot voordeel van een vrijstaande badkraan is dat elke gewenste positie van de vrijstaande badkraan rondom een vrijstaand ligbad gekozen kan worden. Wij adviseren echter om een vrijstaande badkraan niet aan de hoofdzijde van een vrijstaand ligbad te plaatsen aangezien dit het comfort niet ten goede komt of dat er maar aan één kant gebruik gemaakt kan worden van een ligbad.

Vrijstaande badkraan thermostatisch

Een nadeel van een vrijstaande badkraan is dat deze veelal niet thermostatisch zijn. Op enkele modellen na zijn de vrijstaande badkranen mengkranen, dus de temperatuur is niet op een exacte temperatuur instelbaar. Wij hebben echter de volgende thermostatische vrijstaande badkranen in ons assortiment: thermostatische vrijstaande badkranen.

Vrijstaande badkraan RVS of Zwart

Eén van de laatste badkamer trends is een zwarte vrijstaande badkraan. Inmiddels hebben wij diverse zwarte vrijstaande badkranen in ons assortiment. Voor een lange levensduur van een vrijstaande badkraan in het zwart adviseren wij de onderhoudsvoorschriften goed na te streven. Een zwarte coating op het kraanwerk is altijd gevoeliger dan een massief RVS kraan of een kraan in het chroom.
Een vrijstaande badkraan van massief RVS daarentegen heeft een lange oppervlakte levensduur doordat het materiaal door en door Roestvrijstaal is. Bij een RVS vrijstaande badkraan wordt dus niet gewerkt met een coating, maar is de gehele behuizing van Roestvrijstaal gemaakt. Wij hebben een ruim assortiment vrijstaande badkranen van RVS.

Montage vrijstaande badkraan

Bij montage van een vrijstaande badkraan dienen er een aantal zaken nauwkeurig bekeken te worden. Onder andere de inbouwhoogte van de vloerpot (dit is het deel van de vrijstaande badkraan wat in de vloer gestort moet worden) en de exacte positie van de vloerpot ten opzichte van het ligbad. Wij adviseren altijd een erkende loodgieter een vrijstaande badkraan te laten plaatsen.... een lekkage bij de aansluitingen van een vloerpot zorgt voor veel narigheid!